Skip to content
menu
Afeer
 • (0597) 453 666

Functioneel beheerder Microsoft 365

Afeer is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Mensen die zelf niet of moeilijk aan een baan kunnen komen worden door Afeer geholpen. Daarnaast organiseert Afeer dagelijks werk voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Afeer zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt en is bruggenbouwer tussen overheid en bedrijfsleven.

De functie

De functioneel beheerder M365 werkt in het Team Applicatiebeheer van Afeer. Het Team Applicatiebeheer beheert de kernapplicaties van Afeer: namelijk AFAS ERP en het cliëntvolgsysteem. Daarnaast worden er nog een aantal kleinere applicaties beheerd voor bijvoorbeeld planning en voorraadverplaatsingen. Op dit moment zit Afeer in de transitie naar het gebruik van Microsoft 365 vanuit de Cloud. Het beheer hiervan is ook belegd bij het Team Applicatiebeheer en vormt de kern van deze uitdagende functie.

Als functioneel beheerder M365 ben je verantwoordelijk voor de bewaking van de aansluiting van de Microsoft 365-configuratie. Je toetst de aansluiting aan de kant van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid en aan andere relevante wet en regelgeving. Je bent op de hoogte van de mogelijkheden die het Microsoft 365 platform biedt en vertaalt deze in haalbare verbetervoorstellen. Je voert de verbeteringen door in het systeem en werkt hierbij samen met externe leveranciers. Je monitort de prestaties en beschikbaarheid van Microsoft 365. Je voert regelmatig risicoanalyses uit en past beveiligingsmaatregelen binnen Microsoft 365 aan op basis van geïdentificeerde risico’s.

Als beheerstaken moet je denken aan het doorvoeren van operationele mutaties bij het aanmaken van Teams en het muteren van rechten van eindgebruikers. Daarbij train en ondersteun je eindgebruikers bij vragen, problemen en verzoeken met betrekking tot Microsoft 365. Kortom, een veelzijdige functie op het gebied van Microsoft 365!

Wat vragen wij?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met Microsoft 365, Azure, Intune en Microsoft Entra als ook het inrichten van de Microsoft 365-omgeving;
 • Je begrijpt de beveiligingsmaatregelen van Microsoft 365 met betrekking tot gegevenstoegang, -opslag en -overdracht in de Cloud;
 • Ervaring met het geven van trainingen en delen van kennis over Microsoft 365; 
 • Je hebt uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden;
 • Nieuwsgierig, creatief en proactief.

Wat bieden wij?

 • Een leuke en veelzijdige baan (32-36 uur) bij een publiek bedrijf dat zich volop ontwikkelt;
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij maximaal € 4.752,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week conform schaal 9 van de cao SGO);
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ABP-pensioenregeling, een goede reiskostenvergoeding en een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.

Heb je interesse?

 • Je kunt je reactie met cv mailen naar Janka Schuringa via vacature@afeer.nl;
 • Voor meer informatie kun je contact opnemen met Douwe de Vries, Informatiemanager, telefoonnummer (06) 86 80 25 94.
Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren