Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

Trajecten

Afeer heeft heel veel te bieden. We hebben de luxe dat we gebruik kunnen maken van onze grote infrastructuur. Op onze locaties aan de Romijnweg en aan de Hogebrug in Winschoten en Blijham kun je in veel verschillende werksoorten ervaring opdoen. Denk aan (voedselveilig) inpakwerk, assemblage- en montagewerk, stofferen & naaien, magazijnwerkzaamheden, receptie en klantenservice, druk- en printwerk.

Maar je kunt ook buiten de muren van Afeer werken, bijvoorbeeld in de schoonmaak, het groenonderhoud of in het schildersvak. En nog veel meer. Er valt genoeg te kiezen dus! Onze werkleiders zijn trots op hun werk en willen hun vak graag aan jou leren.

medewerker van de Afdeling Groen op een maaimachine

Carrousel werkleerbedrijf

Als werkzoekende heb je de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij diverse werksoorten van Afeer. In de carrousel kun je zelf kiezen op welke afdeling je als een soort van snuffelstage mee wilt lopen. De carrousel duurt vier weken: één week per werksoort; er kunnen maximaal vier werksoorten gekozen worden. Je wordt 24 uur per week ingepland. Aan het eind van iedere werksoort bekijk je samen met je trajectcoach en de werkleider of hier kansen voor je liggen, wat je dan nog verder moet ontwikkelen en wat je leerdoelen zijn.

Marijke met aantal lolly's

Werkleertraject

Tijdens een werkleertraject krijg je als werkzoekende de mogelijkheid om drie maanden werkervaring op te doen in een bepaalde branche of functie binnen Afeer. Je wordt begeleid door een trajectcoach en gaat aan de slag met persoonlijke leerdoelen. Het doel is om door te stromen naar betaald werk. Je kunt je traject uitbreiden met het SollicitatieLab, workshops en Praktijkleren (meer informatie onder kopje ‘Praktijkleren’). Ook blijf je in contact met onze werkgeversadviseur, zodat je geen vacature hoeft te missen.

overzichtsfoto van de Afdeling Stoffeerderij

Ontwikkeltraject

Soms zijn drie of zes maanden te kort om weer in het werkritme te komen of om nieuwe vaardigheden te leren. We bieden daarom ontwikkeltrajecten aan voor als je wat extra tijd nodig hebt om te werken aan je persoonlijke leerdoelen. Een ontwikkeltraject wordt ook vaak gebruikt voor kandidaten die richting een afspraakbaan of beschut werk gaan. Je kunt ervan op aan dat je goed begeleid wordt. Ons doel is jouw doel: een stapje verder komen op de arbeidsmarkt.

heftruck met chauffeur in magazijn met stellingkasten

Praktijkleren

Als je nog geen diploma hebt behaald op mbo-niveau 2, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor Praktijkleren. Dit is een nieuwe leerweg waarbij organisaties, zoals Afeer, samenwerken met ROC’s om kandidaten certificaten te laten behalen zonder dat ze daarvoor de schoolbanken weer in moeten. Juist voor mensen die niet meer terug kunnen naar school, is dit een mooie manier om toch certificaten te behalen in het werk waar ze goed in zijn. Het zijn officiële certificaten, waardoor je positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt.

medewerkster Afdeling Schoonmaken bij schoonmaakkar met op de achtergrond kringloopwinkel van het Werklab Pekela

Werklab Pekela/De Aanpakkers

Een voormalige school in Oude Pekela is de thuisbasis van De Aanpakkers en het WerkLab Pekela. Wij bieden hier werkleertrajecten op maat aan. In een prettige setting kun je kennismaken met diverse werksoorten, omdat De Aanpakkers verschillende diensten in de omgeving aanbiedt. Zo is er een klussenteam, halen en bezorgen we goederen, hebben we een eigen kringloopwinkel waar spullen worden gesorteerd en verkocht aan klanten, doen we tuinonderhoud en wordt de locatie gebruikt voor vergaderingen en meetings van externe partijen. Ook zit het Taalhuis wekelijks bij De Aanpakkers om taalondersteuning te geven. Veel verschillende werkzaamheden, kleinschalig en voor ieder wat wils.

gehandschoende handen knippen plantjes af met snoeischaar

WerkLab Westerwolde

Wat zijn we trots op onze prachtige werklocatie in Vlagtwedde. In een groene omgeving bevindt zich het WerkLab Westerwolde, waar iedereen aan de slag kan die graag zijn handen uit de mouwen steekt. Hier kun je ontdekken of het werken in het groen bij je past. Juist in deze omgeving kun je je vaardigheden testen en wellicht een vervolgtraject volgen in het groen. Het werkaanbod verschilt, we spelen in op de vraag en houden rekening met het seizoen. We maken van gerecycled materiaal nieuwe plantenbakken en prullenbakken en timmeren mezenkastjes. Daarnaast hebben we ook een grote moestuin waar groentes worden verbouwd voor de voedselbank. Kom gerust eens kijken en je begrijpt waarom wij zo enthousiast zijn.

Meer weten over onze trajecten?

We vertellen je graag meer in onze brochure.

Download brochure
Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren