Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Bij Afeer pikken ze fouten eruit nog voor ze gemaakt zijn”

Gert Grolleman bij een ledarmatuur

Gert Grolleman, directeur bij Innolumis: “Voorheen zat onze assemblage in China, maar sinds een paar jaar volledig in Nederland. Dat kent veel voordelen. Niet alleen qua logistiek, maar ook qua communicatie. Zo is er geen tijdsverschil of taalbarrière. Maar nog belangrijker: sinds onze assemblage volledig in Nederland wordt gedaan, ligt ons foutmarge veel lager. Dat is voor een deel te danken aan het feit dat je dezelfde taal spreekt, maar de werknemers van Afeer zijn ook zo bevlogen en vol passie aan het werk, dat ze fouten eruitpikken nog voor ze gemaakt zijn.”

“Het is een prettig en heel toegankelijk bedrijf. Regelmatig nemen we nieuwe klanten mee naar de werkplaats in Winschoten. Zelf zeggen we tijdens zo’n bezoek vrijwel niets; het verhaal vertelt zichzelf daar. Ze kunnen bij Afeer veel meer dan veel bedrijven denken. En als ze het niet kunnen, dan kunnen ze het leren. Want dat willen ze juist: leren. Toen wij met Afeer in zee gingen, hebben we gezegd dat we wilden dat ze zelf de inkoop gingen doen. Een eigen inkoopsysteem, dat was nieuw voor ze. Maar door de mensen ook daarvoor op te leiden, verklein je wel weer hun afstand tot de arbeidsmarkt.”

Een geschenk uit de hemel

“Werk van waarde werd voor mij heel tastbaar op het moment dat ik hoorde dat de voorvrouw op locatie haar baan een geschenk uit de hemel noemde. Ik kreeg letterlijk tranen in mijn ogen. Ze zat al een hele tijd uitgeblust thuis, toen wij onze assemblage naar Afeer verplaatsten. Met haar achtergrond in de elektronica sprak dit haar aan. We zijn nu drie jaar verder. Ze zit er nog steeds, vol trots. Sterker nog: ze is nog geen dag ziek geweest. 

“Maar, het is heus niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn: het ziekteverzuim ligt over het algemeen juist veel hoger dan in het bedrijfsleven. Daar moet je als partner mee om kunnen gaan. Ze denken bij Afeer heel commercieel, maar je weet waar je voor kiest. Dat mag je niet bagatelliseren. Ik ben enorm fan van ze en heel blij met de keuze die we gemaakt, want het werkt.”

“Bij Innolumis zijn we ervan overtuigd dat je door goede samenwerkingen af te sluiten meer focus kunt aanbrengen op hetgeen waar je goed in bent. In ons geval is dat ledarmaturen ontwikkelen en partijen overtuigen van ons product. In Afeer hebben wij zo’n partner gevonden. In Amersfoort werken we samen met zo’n zelfde sociale werkplaats, maar het voordeel van Afeer is dat er in Groningen een schaarsere werkgelegenheid is. Als we pieken hebben en er extra mensen nodig zijn, realiseren ze dat razendsnel.”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren