Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Dat is waar ik het voor doe: duurzame uitstroom”

Jara Reijbroek

Jara Reijbroek, jobcoach bij Afeer: “Tijdens het kennismakingsgesprek met Jan dachten collega René en ik beide: die vacature in De Houtfabriek, dat is iets voor hem! Jan zag het ook zitten, dus hebben we zijn cv opgestuurd. Hij werd op gesprek uitgenodigd en ik ging met ‘m mee. Ik was echt onder de indruk. De vragen die Jan beantwoordde tijdens het sollicitatiegesprek en de manier waarop: hij deed het echt heel goed. Dat-ie aangenomen werd, was zijn eigen prestatie en wilden we belonen. Hij moet best een stuk fietsen naar De Houtfabriek en zijn fiets was oud, dus hebben we samen een nieuwe fiets uitgezocht.

Het is mooi om te zien dat Jan helemaal op zijn plek zit in De Houtfabriek en op zijn werk is niets aan te merken. Dat het een goede match is, maakt me trots. Dat is waar ik het voor doe: duurzame uitstroom. Ik probeer Jan iedere week of twee weken op te zoeken en ben altijd bereikbaar, dat weet hij. Het is belangrijk dat om goed contact te hebben. Met de werkgever ook trouwens. Als een van hen ergens tegenaan loopt, kunnen ze mij inseinen. Die gedachte werkt vaak geruststellend voor beide. 

Maatwerk

Als jobcoach begeleid ik mensen die aan het werk zijn of soms nog net voordat ze aan het werk gaan. De meesten hebben een arbeidsbeperking, handicap of ‘rugzak’, maar iedereen is anders en daarmee hun behoeftes ook. Soms ga ik letterlijk naast iemand staan, om te kijken waar hij of zij tegenaan loopt en hoe ik daarbij kan helpen. Als jobcoach lever je maatwerk en dat is soms best een uitdaging. Het kan zomaar zijn dat ik met iemand spreek en alles goed gaat, maar een uur later alles anders is en ik vliegensvlug een brandje moet gaan blussen.”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren