Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“De focus op de mens in de organisatie”

Ina van Aalst, HR-adviseur bij Pyroll: “De mensen zijn het meest waardevolle bezit van een organisatie, dus zo moet je ze ook behandelen. Toen ik zag dat het niet goed ging met een van onze productiemedewerkers dacht ik: wat kan ik voor deze man doen? Ik ben actief op zoek gegaan en heb contacten gelegd om een beschutte werkplek voor hem te vinden.”

Afeer, dát zou een goede omgeving voor hem zijn

“Ik kom hier uit de regio, kende Afeer en dacht: dat zou een goede omgeving voor hem zijn! Zo kan hij toch arbeid verrichten en van toegevoegde waarde zijn. Ik wilde hem het doel in zijn leven en de reden om uit bed te komen niet ontnemen. Ik gunde hem een toekomst, ook als dat buiten ons bedrijf zou zijn. Ik belde Afeer op met de vraag: wat kunnen jullie voor ons doen? En nog geen week later zaten Edwin de Haan, werkgeversadviseur bij Afeer, en ik om tafel. Edwin zag mogelijkheden en dat was het begin van onze samenwerking.” 

“Uiteindelijk heeft de productiemedewerker een IVA-uitkering gekregen en zijn we op zoek gegaan naar een vrijwilligersfunctie. Hij gaf zelf aan dat hij die graag bij ons wilde uitvoeren. En dan merk je dus wat stress en druk met iemand doet, want hij bloeit nu helemaal op. Stuurt zelfs af en toe een berichtje: ‘Heb je nog werk? Kan ik nog wat doen?’ Hij heeft lange tijd voor ons gewerkt, dus het voelde als mijn plicht en verantwoording om er ook nu voor hem te zijn.”

Focussen op de mens in je organisatie

“Het fijne aan de samenwerking met Afeer is dat ik me kan focussen op de mens, terwijl zij borgen dat ik de juiste stappen zet. De communicatie is open en ze zijn op een fijne manier betrokken. Daar kregen we vanuit het UWV zelfs complimenten over. Heel mooi, maar aan de andere kant is het niet meer dan normaal. Ik denk dat je als bedrijf heel veel laat liggen wanneer je niet zo betrokken bent. Het is menselijk en sociaal. Helemaal als je trots op je bedrijf bent. En het betaalt zich terug, daar geloof ik heilig in.” 

“Pyrolls kernwaarden zijn respect, passie en duurzaamheid. Je leven is te kort om zonder passie door te brengen, dus ik wil mijn werk met passie doen en onze medewerkers gepassioneerd houden. Ze moeten weten dat ze gehoord worden en dat we oplossingen zoeken als het niet gaat zoals het zou moeten gaan.”

“Intussen is er een tweede medewerker die niet meer in de productieomgeving kan werken. Ook nu hebben we Afeer aangehaakt voor het uitvoeren van het traject re-integratie 2e spoor. We bellen en zien elkaar regelmatig. Bespreken hoe verder en hoe we kunnen faciliteren. Ik heb in Afeer een partij gevonden waar ik moeilijkheden mee kan bespreken, een partij die de wet kent. Dat is voor mij de winst. Bij Afeer verstaan ze hun werk, zijn ze bevlogen en willen ze het beste. Daar krijgen we beiden energie van!” 

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren