Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Een duurzame match, daar krijg ik energie van!”

Als werkgeversadviseur bij Afeer heeft Amanda Moed een uitgebreid netwerk van werkgevers in de regio. Het duurzaam matchen van werkzoekende en werkgever, dat is haar ambitie: “Mij geeft het energie als ik de juiste mensen op de juiste plaats kan krijgen en dat het een succesje wordt. Vanuit de werkzoekende kijk ik: wat kunnen ze en wat willen ze, en dat probeer ik voor elkaar te krijgen.”

Amanda Moed bij de deur van een spreekkamer van een Afeer-locatie

Even Amanda bellen

“Maar het geeft mij ook een goed gevoel wanneer ik een werkgever kan helpen. Soms weet een werkgever het ook niet meer met alle wetten en regelgeving. Ik heb mijn doel bereikt als zo’n werkgever dan zegt: ‘ik bel Amanda even’. Ontzorgen en ondersteunen dus, dat vind ik een mooie gedachte. Niet alleen in goede tijden, maar juist ook nu met corona.”

Schoonmaaktraject

Vanaf het begin was Amanda betrokken bij het schoonmaaktraject van Afeer en hielp mee een opleidingsplan te ontwikkelen: “Omdat er vanuit de arbeidsmarkt veel vraag is naar schoonmaakmedewerkers, hebben we een opleidingstraject bij Afeer opgezet. Gedurende een periode van 4 tot 6 weken werkt de kandidaat onder begeleiding intern bij Afeer en niet meteen bij een externe werkgever. Daarnaast kijken we ook naar allerlei praktische zaken. Dames met kinderen kunnen vaak geen hele dagen werken. Daar houden we rekening mee.”

Externe locatie

“Als het meelopen op een van onze eigen Afeer-locaties goed gaat, mogen de kandidaten door naar een externe locatie. Ze komen dan in feite onder de hoede van de schoonmaakafdeling van Afeer en werken mee op de locaties waar Afeer schoonmaakt, zoals het Gemeentehuis of een van de vele scholen.”

Uitstroom naar externe werkgever

“Een werkzoekende kan soms een tijdelijk dienstverband aangeboden krijgen bij Afeer om meer werkervaring op te doen, maar het doel is uiteindelijk duurzame uitstroom naar een externe werkgever. De schoonmaak is een kansrijke branche: het mooie aan dit traject is dus dat je mensen echt perspectief kunt bieden. Bovendien kijken we bij het schoonmaaktraject niet per se naar diploma’s. Motivatie en de wil om te werken, dat is veel belangrijker!”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren