Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Een opleiding, betaald werk; alles kan”

Coen Luttjeboer

Coen Luttjeboer, werkgeversadviseur bij Afeer: “Ik ben al ongeveer twintig jaar werkgeversadviseur, maar nu sinds twee jaar bij Afeer. Da’s een brede taak, want ik probeer niet alleen werkzoekenden uit de regio aan het werk te helpen, maar informeer werkgevers ook over subsidies en andere regelingen. Ik zet vacatures uit, geef voorlichting over de (voorschakel)trajecten die we hebben opgezet en vertel over onze groenvoorziening, schilders- en schoonmaakafdeling.”

“Ik zeg altijd tegen werkzoekenden: ‘Het is hier één grote snoepwinkel. Je kunt doen wat je wilt. Een opleiding, betaald werk; alles kan.’ Dat levert een boel lachende gezichten op. Ik motiveer en enthousiasmeer ze om zelf een plan te maken, om vooral niet achterover te gaan leunen. Ik heb een trucje, en dat werkt. Maar wat dat trucje is? Geen idee. Je kunt niet iedereen te vriend zijn, maar door goed te luisteren en het met een beetje humor te benaderen, krijg je mensen in beweging en kun je mooie dingen bereiken. Dat is iets wat ik wel geleerd heb afgelopen jaren.”

Mensen structureel kwalitatief verder helpen

“Ik haal veel voldoening uit mijn werk, maar daar ligt ook meteen de grootste uitdaging. Ik wil plezier hebben, maar bovenal van toegevoegde waarde zijn. Er moet wat gebeuren, er moet resultaat zijn. Dat betekent overigens niet dat ik zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk aan werk wil helpen. Ik wil mensen kwalitatief echt verder helpen. Zoals nu bij Jan; hij heeft een baan. Dat betekent niet dat ik me meteen geen zorgen meer maak, maar volgens mij komt dit wel goed. Door een jobcoach aan hem te koppelen, hopen we structureel iets te veranderen, zodat hij deze baan kan vasthouden.”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren