Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Een perfecte match”

Cees Plat in de manege

“Ja ja ja, ik ben héél erg blij met Sandra”, zegt bestuurslid Cees Plat als we hem vragen hoe de samenwerking bevalt. Sinds maart 2020 wordt Sandra Schmitz vanuit Afeer Mobiliteit naar de manege in Ter Apel gedetacheerd en dat is een perfecte match: “Ze is handig en deskundig, heeft een grote liefde voor paarden, ziet het werk en handelt.”

Aanpakker

En dat komt goed uit: “Er zijn hier zoveel werkzaamheden, dat we eigenlijk niet zonder een paar extra handen kunnen”, legt Cees uit. Al sinds 1983 zit hij in het bestuur van de manege. “En ik heb in al die jaren een heleboel mensen ontmoet en begeleid, maar nog nooit zo’n aanpakker als Sandra. Ze heeft veel kennis en is zelfstandig. Ik zou hier niet met de trekker door de bak rijden of balen hooi prikken, maar zij wel. Ik heb het gevoel dat ik hier niet meer elke dag naartoe hoef en dat is heel geruststellend.”

“Ik zeg altijd: ‘Ik ben de meest vreemde bestuurder die er is, want ik heb nog nooit op een paard gezeten.’” Vanuit het administratieve onderwijs rolde hij in de functie van penningmeester bij de stichting. “Vroeger ging dat eigenlijk altijd automatisch als je kind een paard had, maar de pony van mijn dochter, daar mocht ik nooit op.”

Contact

Vanuit zijn rol als penningmeester kwam hij in contact met Afeer. “Dat was in maart. Ik kende Afeer daarvoor niet, maar nadat Sandra hier anderhalf jaar vanuit haar uitkering werkzaam was, kwam het verzoek of ze ook voor een aantal uur in dienst kon komen. Het eerste contact met Afeer liep via onze voorzitter Jan. Ik kwam eigenlijk in beeld op het moment dat het al min of meer geregeld was.”

Zelf ervaart Cees vooral voordelen van de samenwerking: “We hebben regelmatig contact en dat verloopt prima. Ik ben heel blij met deze constructie, want ik ben gewoon heel blij met Sandra.”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren