Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Een tijdelijke brug”

Dennis van den Berg

“In februari kwam ik voor het eerst in contact met Sandra. Haar werkcoach en werkadviseur benaderden mij, omdat Sandra op haar werkervaringsplek kon doorstromen naar een regulier dienstverband”, vertelt Dennis van den Berg. Ze liepen daarbij alleen tegen een probleem aan, want de manege, Sandra’s werkervaringsplek, is een stichting. 

Het dienstverband

“De manege heeft geen mensen in dienst en ook niet de kennis of faciliteiten om zelf mensen in dienst te nemen, dus ben ik vanuit Afeer Mobiliteit aangehaakt”, legt Dennis uit. “Met Afeer Mobiliteit ontzorgen wij organisaties en faciliteren wij een dienstverband. Eigenlijk worden we de werkgever op afstand, maar begeleiding en aansturing gebeurt vanuit de organisatie zelf.”

Geen intermediair

“We detacheren iemand voor een periode van maximaal anderhalf jaar, dat geeft alle partijen de gelegenheid om kennis in te winnen en de constructie echt duurzaam te maken. Uiteindelijk is dat namelijk ons primaire doel. We willen geen intermediair zijn, maar slechts een tijdelijke brug naar een duurzaam dienstverband bij de organisatie zelf.”

In die anderhalf jaar doet Afeer er alles aan om dat mogelijk te maken: “Ik zet mij in om het construct tussen werkgevers en werknemers duurzaam te houden. Ik begeleid de werkgever en werknemer bij alles wat daarbij komt kijken: van verzuim en conflictbeheersing tot praktische zaken zoals rechten, plichten, tarieven en salaris.” En dat is heel fijn, vindt bestuurslid Cees Plat.

Potentie

“Het mooie aan mijn vak is dat ik met mensen in gesprek mag gaan. En als je met mensen in gesprek gaat, doorvraagt en luistert, dan kom je tot de kern van wat mensen wél kunnen”, vertelt Dennis. “In onze maatschappij ligt de nadruk vaak op wat mensen niet kunnen, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen in de basis heel veel kan. Iedereen heeft potentie, soms hebben mensen gewoon een klein beetje hulp nodig voor dat eruit komt.”

Bereidheid

Dennis vervolgt: “Deze situatie was een beetje uniek, maar het laat wel mooi zien wat er mogelijk is als er bereidheid is vanuit de werknemer en werkgever. Dat je vanuit een uitkeringssituatie door een jobcoach begeleid wordt naar een plek om werkervaring op te doen en waar je vervolgens zo op je plek bent dat je daar via Afeer Mobiliteit in dienst komt. Dat is toch supermooi?”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren