Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Er is altijd wel een plekje in de schoonmaak”

Monique werkte als schoonmaakster in het ziekenhuis van Scheemda, toen ze een vacature bij Afeer voorbij zag komen. Ze waagde de gok en solliciteerde. Inmiddels werkt ze alweer 2,5 jaar als meewerkend voorvrouw bij Afeer. Het schoonmaakvak kende ze al, het aansturen van mensen was nieuw voor haar. “Ik vind het juist heel goed dat ik af en toe meehelp op de werkvloer. Je kunt dan veel beter bepalen wat er moet gebeuren. Dat zie je niet als je alleen maar achter je bureau zit. De combinatie werkt het beste vind ik.”

Monique Postma bij een bedrijfsauto met Afeer-logo op de deur

Gemeentehuizen, sporthallen en scholen

De werkdag begint vroeg voor Monique. Vanaf 6.00 uur ’s ochtends staat haar telefoon aan voor eventuele ziekmeldingen. Dan stapt de meewerkend voorvrouw in de auto voor een rondje langs de velden. “Ik rijd regelmatig langs de locaties om te kijken of alles loopt en om het werk te controleren. ’s Ochtends maken we onder andere schoon op een aantal gemeentehuizen en sporthallen. ’s Middags vanaf 14.30 uur gaan we aan de slag in de scholen.”

Fulltimers en parttimers

Juist die scholen zijn hele mooie locaties voor bijvoorbeeld werkende moeders. We werken steeds meer met parttimers, aldus Monique: “Werkende moeders moeten ’s ochtends eerst hun kinderen naar school brengen en kunnen niet om 7.00 uur al beginnen. Met dat soort zaken proberen we zoveel mogelijk rekening te houden. Voor hen is het ideaal om ’s middags te werken”.

“Waar blijft die touringcar met personeel?”

Fulltimers, parttimers, ziekmeldingen … het is soms een hele uitdaging om de planning rond te krijgen. Monique: “Sommige dagen loopt alles op rolletjes, maar het gebeurt ook dat ik ’s ochtends de hele planning moet omgooien om ervoor te zorgen dat een locatie toch wordt schoongemaakt als de vaste schoonmaker zich ’s ochtends ziek meldt. We kunnen echt nog wel extra mensen gebruiken. Het is nu best krap. We zeggen wel eens tegen elkaar: Waar blijft die touringcar met personeel?”

“Voor werkzoekenden is er altijd wel een mogelijkheid om via Afeer werkervaring in de schoonmaak op te doen. Het geeft mij veel voldoening om iets voor werkzoekenden te kunnen betekenen, en als ik zie met hoeveel motivatie de mensen in mijn team daar hun best voor doen, word ik daar heel blij van.”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren