Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Het gevoel van eigenwaarde is zó belangrijk”

Leonie Ekamper van QSIL

Leonie Ekamper, HR-manager bij QSIL: “Wij werken op twee sporen samen met Afeer. Op het ene spoor huren we mensen in die hier gedetacheerd worden. Op het andere leiden we twee mensen intern op. Dat zijn er niet veel, want de begeleiding is intensief en per traject maken we maatwerkafspraken, helemaal in samenspraak en afhankelijk van wat iemand wil en kan.” 

“We hebben nu bijvoorbeeld een medewerker die al een heftruckdiploma had voor hij bij ons kwam. Via ons heeft hij inmiddels ook een reachtruckdiploma en een certificaat Hoogwerker. We coachen hem daarnaast ook bij het halen van zijn rijbewijs. Hij woont nogal afgelegen, en zo wordt hij mobieler en nog meer inzetbaar. Hij wil heel graag en is handig met apparaten. Op deze manier kan hij er extra taken bij krijgen. Dat maakt zijn werk leuker voor hem én wij kunnen hem meer allround inzetten. Daarnaast vergroot het zijn kansen buiten ons bedrijf.”

Sterk maken voor duurzame inzetbaarheid

“In deze regio is het niet altijd makkelijk om aan werk te komen, en mensen met een achterstand hebben het vaak nóg moeilijker. Als organisatie willen wij maatschappelijk verantwoord ondernemen en ons sterk maken voor duurzame inzetbaarheid. Hiervoor bieden we op verschillende afdelingen, zoals productie, warehouse en laboratorium, plekken aan.” 

“We kunnen kandidaten een eerste stap bieden op de arbeidsmarkt. En het vertrouwen dat er een plek is waar zij ertoe doen, waar ze bijdragen aan een organisatie of een productieproces. Omdat iedereen ertoe doet. We hadden kandidaten die heel onzeker binnenkwamen en na een paar maanden trots rondliepen en vertelden over ‘mijn werkplek.’ Het gevoel van eigenwaarde, het ergens bijhoren – dat is zó belangrijk.”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren