Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Het woord ‘grens’ vind ik achterhaald”

Dirk Lüpsen met op de achtergrond een rij vrachtauto's

Dirk Lüpsen, directeur transportbedrijf Lüpsen und Sohn in Filsum, Duitsland: “Aan een banenbeurs in Winschoten hielden we meteen een planner over. Vervolgens namen we vier door Afeer opgeleide vrachtwagenchauffeurs in dienst.” 

“Momenteel praten we met nieuwe kandidaten. Ook hebben we er nog twee die pas hun vrachtwagenrijbewijs haalden, en een ADR-certificaat, zodat ze gevaarlijke stoffen mogen vervoeren. Zij krijgen binnenkort een jaarcontract bij ons. En er zullen zeker nog nieuwe projecten komen, we verheugen ons daarop.”

Ostfriesland en Groningen lijken op elkaar

“Het woord ‘grens’ vind ik nogal achterhaald in het Europa van nu. Helaas loopt er nog steeds een grens in de hoofden van mensen, en die moeten we zo snel mogelijk wissen. Hoewel er verschillen zijn – Duitsland is formeler, de begeleiding van kandidaten is veel onpersoonlijker en minder individueel – Ostfriesland en Groningen lijken meer op elkaar dan veel mensen denken.” 

“We hebben hier medewerkers uit dertien landen, Babylonische spraakverwarringen zijn aan de orde van de dag. Maar de Nederlanders zijn absoluut in het voordeel: taal en cultuur liggen erg dicht bij elkaar. Het ‘Platdeutsch’ is bijna hetzelfde als het Gronings!”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren