Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Híer wil ik werken!”

receptionist Appie

“Ik liep de gang door en dacht: hier moet ik zijn. Wat is dit een warme omgeving. Híer wil ik werken! En toen had ik nog geen mens gezien”, lacht Inge Rendering. Samen met haar collega Appie Vos bemant ze de receptie van het grote bedrijvenverzamelpand De Boschpoort aan het Boschplein in Winschoten. Beide hebben een wsw-indicatie, waardoor ze bij Afeer terecht kwamen. Jaren werkten ze intern, maar sinds twee jaar zitten ze achter de balie in de hal van De Boschpoort. En dat plekje, dat is ze goud waard. 

Op handen gedragen

“Ik ben hier nog nooit met tegenzin heen gegaan”, vertelt Appie. “En ik heb veel geleerd over het omgaan met mensen.” “Maar ook over hoe mensen met jou omgaan”, valt Inge bij. “Ze zijn zo behulpzaam en lief hier. De mensen zijn blij dat we er zijn, dragen ons op handen.” Appie snapt wel waarom: “Wij hebben alles in de gaten. We zien wie er binnenkomt. Vanuit een kantoor op de tweede verdieping zie je niet wie hier binnenloopt.” 

Maar niet alleen de collega’s uit het pand waarderen het tweetal, ook de cliënten van de bedrijven die in het pand gevestigd zijn. “Laatst had ik met een man over broodjes. Er kwam een cliënt binnen en die zei: ‘Ik haal voor jou berliner bollen!’ En dat deed hij ook. Ik kreeg een hele zak vol. Dat vond ik zo leuk! Het zijn de kleine dingen”, zegt Inge, terwijl er een brede glimlach om haar mond rust. 

Ondanks dat Appie en Inge de functie samen vervullen en om en om achter de receptie zitten, voelen ze zich nooit alleen: “Eigenlijk heb je de hele dag inloop. Je moet mensen helpen, vragen beantwoorden, de weg wijzen en als iemand even moet wachten, bieden we koffie aan. Je hebt zoveel mensen om je heen”, vertelt Appie. “Heerlijk”, reageert Inge. “Ik ben een echt mensenmens. En iedere keer leren we weer iets nieuws. Als het aan mij ligt, zit ik hier tot mijn pensioen!”

Appie en Inge bij het koffieloket van De Boschpoort

Wil jij ook je steentje bijdragen? Werk van waarde vinden, dat echt bij jou past? Neem contact op, dan kijken we samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij je talenten ten volle benut!

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren