Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Mijn eigen geld verdienen met schoonmaken”

Maria vroeg bij de gemeente een uitkering aan. Na een aantal gesprekken belde haar werkconsulent van Afeer in maart 2021 met de mededeling dat er een plekje in de schoonmaak was. Of Maria dat wou proberen. Ze twijfelde eerst of het wat voor haar was, maar na een kennismaking begon ze in april. Maria: “Je kunt het eerst 6 weken uitproberen en het viel me heel erg mee. Ik had eerder wel eens op een basisschool schoongemaakt, maar werk nu op een locatie van Afeer en dat is toch heel anders. Ik ben hier ingewerkt door een collega en dat is mijn vaste maatje in het werk. Dat is heel prettig. Het gaat eigenlijk heel goed!”

Maria Lohof naast de schoonmaakkar op een Afeer-locatie in Winschoten

Zelfvertrouwen

“Het leukste vind ik het contact met de mensen. Ik doe mijn werk terwijl er al mensen op kantoor zitten hier. Dan moet je vragen of je er even bij mag. Dat vond ik eerst heel lastig. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik niet bang moet zijn om te vragen. Ik leer steeds meer om lekker mezelf te zijn. Dat heeft alles met zelfvertrouwen te maken.”

Werken buiten Afeer

“Ik zou hier heel graag willen blijven, maar dat kan niet. Er moet ook weer plek zijn voor nieuwe mensen die instromen. Gelijk toen ik hier begon, is dat al duidelijk gezegd. Ik hoop vooral dat Afeer voor mij kan kijken waar nog mensen worden gezocht en mij kan begeleiden om te gaan werken buiten Afeer.”

“Uiteindelijk zou ik wel weer willen doen waarvoor ik geleerd heb en dat is werken met kinderen. Ik doe dat nog steeds als vrijwilliger. Maar voor nu is het prima om in de schoonmaak te werken. Ik ben er trots op dat ik mijn eigen geld weer verdien. Dat geeft een heel ander gevoel dan een uitkering.”

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren