Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

“Mijn hobby is mijn werk geworden”

Sandra staat naast een paard in de manege

“Het balletje is gaan rollen toen ik via de gemeente bij Wedeka werkte. Een van de floormanagers daar, Jan, zit in het bestuur van de manege. Hij kwam erachter dat ik net als hem een echt paardenmens ben en zei: ‘Ik weet wel iets anders voor jou. Bij ons, op de manege!’” Haar ogen beginnen te stralen als Sandra terugdenkt aan het moment. “Ik dacht meteen: dát vind ik leuk. Da’s helemaal mijn ding!”

Nadat Jan zijn idee bij de andere bestuursleden had geopperd, gingen Sandra en haar werkcoach in gesprek met de gemeente. “Zij vonden het ook goed en november 2018 begon ik hier.” Dat deed ze met behoud van uitkering op een werkervaringsplek. “Ik vond mijn vorige baan heus ook leuk, maar dit valt meer in mijn straatje. Zo met paarden. Mijn hobby is mijn werk geworden.”

Bekend terrein

De manege was voor Sandra geen onbekend terrein: “Toen ik een jaar of zeven was ben ik hier begonnen met paardrijlessen. En nu rijdt ook mijn dochter hier.” Haar eerste werkdag voelde dan ook heel vertrouwd, ondanks dat ze door ziekte een beetje in het diepe werd gegooid. “Ik had wel het gevoel dat ik met open armen ontvangen werd.”

Nooit saai

Haar werkzaamheden verschillen van dag tot dag. “Maar ik begin altijd met het voeren van de paarden, dan zet ik ze buiten, zodat ik de stallen kan uitmesten.” Dat ze een boerendochter is, komt goed van pas. Niet alleen weet Sandra veel van dieren af, ze kan ook trekkerrijden. “Als het hooi op is, haal ik met de trekker een baal hooi van achteren. En als de binnenbak geslepen of besproeid moet worden, doe ik dat. Het is nooit saai.”

Waar ze voorheen binnen en zittend werk had, is Sandra nu veelal buiten en in beweging. “Ik loop wel vijf kilometer op een ochtend en ben geen sportschool nodig”, lacht ze. Het is meteen het grootste verschil met haar vorige baan. “Ik ben een echt buitenmens en het is hier aanpoten, daar hou ik wel van.” Ook de manege is blij met haar. Zo blij, dat Sandra sinds maart 2020 via Afeer direct in dienst is bij de manege.

Ook op zoek naar werk?

Afeer is in Oost-Groningen dé matchmaker tussen werkgevers en werkzoekenden uit de Participatiewet. Benieuwd of we voor jou net zo’n perfecte match als voor Sandra weten te vinden? Neem contact met ons op.

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren