Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

Wat beweegt Afeer? Jaap Robbes

Soms zetten mensen een belangrijke stap in hun leven: een nieuwe baan, een opleiding, gezonder leven, meer bewegen … En over bewegen gesproken: wat beweegt iemand om te veranderen, wat waren de verwachtingen en wat heeft het opgeleverd? Daarover gaat ‘Wat beweegt Afeer?’

Wat beweegt Jaap Robbes?

Jaap Robbes is zo iemand. Hij is binnen Afeer doorgestroomd van de Afdeling Groen naar de Afdeling Schilderen. De aanleiding waren rugklachten, maar eigenlijk wou Jaap sowieso wel eens wat anders. Sinds 2005 werkt hij bij Afeer, eerst als schoonmaker en vanaf 2010 bij de Afdeling Groen. Mooi werk, daar niet van, je komt overal, maar toch … na 12 jaar werd het tijd voor een nieuwe stap. Jaap overlegde met zijn leidinggevende en er bleken mogelijkheden te zijn. Afeer is natuurlijk niet voor niets een ontwikkelbedrijf. Dat ontwikkelen geldt niet alleen voor werkzoekenden, maar ook voor de eigen medewerkers van Afeer. En zo kwam het dat de groenmedewerker in augustus vorig jaar een paar weken meedraaide met de schildersopleiding van het TechniekLab van Afeer. Dat ging goed, zo goed zelfs dat hij definitief de overstap maakte naar de Afdeling Schilderen.

Jaap Robbes bij het Amsterdamse School-gebouw aan de Klaprooslaan in Groningen

Tien jaar eerder

Hoe bevalt dat en wat is het verschil met wat hij eerder deed? “Ik vind het hartstikke leuk”, vertelt Jaap enthousiast. “Achteraf gezien had ik het tien jaar eerder moeten doen. Je bent lekker onder de mensen en je komt op veel verschillende plekken. We hebben veel klussen voor Solide Vastgoed in Groningen. Nu werken we bijvoorbeeld aan de Klaprooslaan. Het is een Amsterdamse School-gebouw met gele kozijnen en geel gesausde muren, heel bijzonder. In totaal werken we er zo’n zeven weken met drie man. Het groenwerk was ook leuk, ik ging nooit met tegenzin naar mijn werk, maar schilderen is netter werken, preciezer. Dingen mooier maken, dat is het. Je ziet het onder je ogen opknappen.”

Lekker schilder blijven

En zijn droom voor de toekomst? “Ach”, zegt Jaap nuchter, “droom vind ik zo’n groot woord. Weet je, ik ga met heel veel plezier naar mijn werk, alles aan het schildersvak vind ik mooi. Ik ben nu 48, laat mij maar lekker schilder blijven, als het kan tot aan mijn pensioen.”

En dat beweegt Jaap Robbes.

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren