Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

Wat beweegt Afeer? Kim Brouwer

Soms zetten mensen een belangrijke stap in hun leven: een nieuwe baan, een opleiding, het oude loslaten, aan iets nieuws beginnen … Wat beweegt iemand om te veranderen, wat waren de verwachtingen en wat heeft het opgeleverd? Daarover gaat ‘Wat beweegt Afeer?’

Wat beweegt Kim Brouwer?

Kim Brouwer is zo iemand. Ze werkt al jaren bij Afeer. Ze begon bij de Afdeling Stoffeerderij, deed inpakwerk, was gedetacheerd, zat op het sectorbureau, werkte in het magazijn en op de financiële administratie … tja, wat deed ze eigenlijk niet? Kim: “Ik was de eerste binnen Afeer, toen nog Synergon, die een intern werktraject deed. Daar begon ik in 2015 mee. Vandaar dat ik op zoveel verschillende afdelingen heb gewerkt. Ik heb in die tijd mijn MBO 1 en 2 gehaald: naast mijn werk ging ik één dag in de week naar school. Laatst heb ik mijn MBO 3-diploma Maatschappelijke Zorg gehaald.”

Kim Brouwer staat buiten bij het Afeer-bord aan de Romijnweg 17, met haar diploma in haar handen

Meelopen met een jobcoach van Afeer

“Ik mocht tijdens de MBO 3-opleiding Maatschappelijke Zorg drie maanden meelopen met Afeer-jobcoach Simon Groeneveld. Dat heeft mij de ogen geopend. Ik heb zoveel van hem geleerd en heb enorm veel waardering voor hoe hij met mensen omgaat. Ik ging met hem mee naar cliënten en observeerde, terwijl hij de gesprekken voerde. Soms zei ik tegen Simon: ‘Heb je die gezichtsuitdrukking gezien?’ Dat vertelt vaak meer dan woorden.”

“Ontwikkelen vind ik belangrijk, ik ben er zelf het levende voorbeeld van. Ik wil mensen helpen in hun ontwikkeling, vooral op mentaal gebied. Daarom ben ik nu op zoek naar een baan als begeleider. Ik heb geleerd dat je in de maatschappelijk zorg een zorgleefplan met concrete doelen opstelt. Dat is heel breed. Er zijn vier gebieden: sociaal, participatie, mentaal en fysiek. Ik vind al die gebieden interessant. Liefst wil ik mensen begeleiden op het gebied van werken of wonen. Of bijvoorbeeld een gezin begeleiden met een kindje met een beperking.”

Simon Groeneveld zwaait Kim uit bij het Afeer-pand aan de Romijnweg 17

De vleugels spreiden

Nu Kim haar MBO 3-diploma in de pocket heeft, is het moment gekomen om Afeer los te laten. “Ik ben nu bezig met solliciteren. Fijn is wel dat ik mijn vaste contract behoud. Ik blijf in dienst bij Afeer, maar probeer een leuke baan te vinden buiten Afeer. Daarbij word ik geholpen door detacheringsconsulent Helen Bousema. Ik ben heel blij dat Afeer mij deze kans biedt. Een paar jaar geleden zei ik nog: ik ga nooit weg bij Afeer, maar nu zeg ik: lekker naar buiten, mijn vleugels spreiden. Ik ben er klaar voor!”

En dat beweegt Kim Brouwer.

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren