Skip to content
menu
Afeer
  • (0597) 453 666

Wat beweegt Afeer? Martin Schut

Soms zetten mensen een belangrijke stap in hun leven: een nieuwe baan, een opleiding, gezonder leven, meer bewegen … En over bewegen gesproken: wat beweegt iemand om te veranderen, wat waren de verwachtingen en wat heeft het opgeleverd? Daarover gaat ‘Wat beweegt Afeer?’.

Wat beweegt Martin Schut?

Martin Schut is zo iemand. Hij is binnen Afeer doorgestroomd van de schoonmaak naar detacheringen. Per 1 mei dit jaar is hij gedetacheerd als conciërge. ‘Ik ben nooit tevreden’, zegt hij. En dat bedoelt hij niet negatief. Wat hij wél bedoelt is dit: het is nooit klaar, Martin kijkt altijd naar de toekomst, wil altijd weer wat nieuws ondernemen, zich blijven ontwikkelen. Vandaar zijn beslissing om afscheid te nemen van de schoonmaak en te starten als conciërge. Op twee scholen werkt hij nu: De Driesprong in Vriescheloo en De Vlonder in Wedde, allebei scholen die onder SOOOG vallen. Martin is helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe baan. En de scholen? Die zijn heel blij met Martin!

Martin Schut in het keukentje van de school in Vriescheloo

Conciërge zijn is lef hebben

Wat waren zijn verwachtingen, en zijn die uitgekomen? En wat is het verschil tussen wat hij deed en wat hij doet? Martin vertelt: “Ik ben heel blij dat Afeer mij deze kans heeft geboden en heb helemaal geen spijt van de overstap. Bij de schoonmaak doe je elke dag hetzelfde. Veel mensen vinden dat prima, maar bij mij gaat dat na een tijdje kriebelen. Ik wil dan weer nieuwe dingen leren. Als conciërge is elke dag een verrassing. Natuurlijk heb ik een aantal vaste taken op mijn lijstje staan, maar elke dag brengt ook weer nieuwe klusjes en uitdagingen. Zo heb ik de schuur laatst helemaal leeggetrokken, die stond vol rommel. Dat stoort mij, dus ga ik opruimen. Dat bedenk ik zelf. Ik wil nog een ophangsysteem in de schuur maken voor de tuinharkjes. Nu liggen ze op de vloer, heel gevaarlijk vind ik. Je moet het werk zien en het lef hebben om het aan te pakken”.

En de schoonmaak?

En wat vinden zijn collega’s van de schoonmaak ervan? Harold van der Sleen, voormalig leidinggevende van Martin: “Martin is een vrolijke vent, altijd enthousiast, en een harde werker bovendien. We missen hem natuurlijk in de schoonmaak. Maar ik begrijp hem heel goed en vind het ook mooi dat hij deze stap heeft gezet. Hij is een voorbeeld van iemand die positief in het leven staat. Hij heeft dit echt verdiend en helemaal aan zichzelf te danken!”

En dat beweegt Martin Schut.

Gerelateerde verhalen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren