Skip to content
menu
Afeer
 • (0597) 453 666

Werken geeft voldoening

Sandra staat naast een paard in de manege

Een passende baan vinden is niet voor iedereen altijd even makkelijk. Afeer is er voor iedereen in de gemeente Westerwolde, Pekela of Oldambt die een beroep doet op de Participatiewet. Wie ben jij? Waar krijg jij energie van? Waar ligt jouw talent? We gaan op zoek naar werk van waarde. Een baan die waarde toevoegt aan jouw leven en aan het bedrijf waar je komt te werken. Soms moet je dan eerst nog wat (bij)leren, je verder ontplooien, en soms heb je enkel dat laatste zetje nodig om (weer) aan het werk te gaan. Samen met jou kijken we naar wat nodig is.

Voor iedereen een passende baan

drie medewerkers MSG Post aan het werk

Talent

Iedereen heeft talent, ook jij! Soms zie je dat alleen zelf niet. Daarom brengen we samen jouw talenten in kaart. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat je nodig? Op basis hiervan bepalen we wat er nodig is om jou aan zo passend mogelijk werk te helpen. In veel gevallen kun je al snel aan het werk.

deelnemers aan een training zitten achter hun computer

Werkfit

Soms is er meer tijd nodig voordat iemand klaar is om te gaan werken, ‘werkfit’ noemen we dat. Op basis van jouw unieke behoeften en talenten bieden we regelmatig vakgerichte opleidingen en trainingen aan, en kun je werkervaring opdoen bij reguliere werkgevers of in ons Werkleerbedrijf.

medewerker bij grijze container

Werk geeft voldoening

Vaak kunnen we mensen snel aan een passende baan of een passend werkleertraject bieden. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Zo blijf je interessant voor de arbeidsmarkt en je blijft jezelf verder ontplooien. Belangrijk, vinden wij, want werk geeft voldoening.

Kansrijke sectoren

medewerker op Afdeling Assemblage

Bouw & Techniek

Al geruime tijd plaatsen wij onze werkzoekenden het meeste in de sector bouw en techniek. Wij zien daar nog steeds veel kansen en de vraag naar vakmensen blijft. Met het TechniekLab leren wij onze kandidaten de vakvaardigheden die zij nodig hebben om zich daarna bij een werkgever verder te ontwikkelen.

verzorgende help oude mevrouw met schoenen aandoen

Zorg

Juist nu is er vraag naar mensen die willen werken in de zorg. In samenwerking met diverse zorginstellingen en ROC’s bieden wij opleidingstrajecten aan om werkzoekenden om te laten scholen naar functies op verschillende niveaus. Denk aan verzorgende IG of medewerker maatschappelijke zorg.

KCC

Een baan bij een klantenservice is communicatief vaardige werkzoekenden, die graag mensen willen helpen, op het lijf geschreven. We bemiddelen werkzoekenden direct naar een betaalde baan in deze kansrijke sector. Ook bieden wij een KCC-opleiding aan, die wordt afgesloten met een KSF-certificaat.

werkgeluk in de praktijk

Veelgestelde vragen

 • Wat kan Afeer doen voor mij als werkzoekende?

  Een passende baan vinden is niet voor iedereen altijd even makkelijk. Afeer is er voor iedereen in de gemeente Westerwolde, Pekela of Oldambt die een beroep doet op de Participatiewet. Wie ben jij? Waar krijg jij energie van? Waar ligt jouw talent? Soms is er meer tijd nodig voordat iemand klaar is om te gaan werken, ‘werkfit’ noemen we dat. Op basis van jouw unieke behoeften en talenten bieden we regelmatig vakgerichte opleidingen en trainingen aan, en kun je werkervaring opdoen bij reguliere werkgevers of in ons Werkleerbedrijf. Zo proberen we jou te helpen een passende baan te vinden.

  Neem contact op met een werkconsulent van Afeer om te bekijken wat Afeer concreet voor jou kan betekenen.

 • Hoe kom ik in contact met Afeer?

  Wij zijn telefonisch bereikbaar via ons algemene nummer (0597) 453 666:
  Op ma t/m do: van 7.30 tot 16.30 uur;
  Op vr: van 7.30 tot 15.00 uur.

Ben jij op zoek naar werk?

Neem contact op met een van onze werkconsulenten. Wij helpen je graag verder!

neem contact op
Hoe kunnen we helpen?

Hoe kunnen we helpen?

Klik om gemarkeerde tekst te luisteren